Bedrijf - Bernico Bekleding

Bernico Bekleding is gevestigd in Willebroek en met meer dan 20 jaar ervaring in het bekleden van boten en auto’s een uitstekende keuze voor al uw bekleedwerk.

Het bekleden en vervaardigen van een interieur heeft vaak meer om handen dan men zou denken.
We beginnen natuurlijk altijd met een ontwerp in overleg met de klant. Hierbij kunnen kleuropstellingen, maar ook vlakverdelingen afwijken van het origineel. We kunnen zelfs complete stoelen aanpassen en verbouwen, mocht dat aan de orde zijn. Daarnaast kan bekeken worden wat voor stiknaden, biezen of afwerking er geplaatst moet worden.

Bij akkoord worden alle onderdelen één voor één uit elkaar gehaald, en wordt de oude bekleding van bijv. de voorstoel in sommige gevallen als mal gebruikt. Wordt er van het oude ontwerp afgeweken, dan worden er nieuwe mallen gemaakt voor de nieuwe bekleding. Deze worden stuk voor stuk op maat gemaakt en de nieuwe bekleding wordt op een ondergrond gelijmd, om een strak effect te verkrijgen. Hierna wordt alles deel voor deel aan elkaar gestikt en komen we tot een eindproduct.

Bij kunststof delen of dashboards wordt de ondergrond zo ver mogelijk opgeruwd, geschuurd of in sommige gevallen verwijderd en ontvet, totdat we een goede basis voor bekleding hebben. Dit zodat de bekleding optimaal verlijmd kan worden. Let wel, het gebruik van siliconen (cockpitspray) is ten zeerste verboden! Dit zorgt ervoor dat lijmen niet hechten en onderdelen los kunnen laten.

Natuurlijk is het ook mogelijk delen te laten vervangen of repareren, van bijvoorbeeld een versleten instap, opvulling of stiknaad. Dit gaat helaas niet in alle gevallen op, afhankelijk van de staat van de bekleding. Soms is het dusdanig verslechterd dat deels vervanging niet meer mogelijk is. Dan bekijken we graag eventuele andere mogelijkheden voor u.

Natuurlijk is het vanzelfsprekend dat de materialen die we gebruiken van uitstekende kwaliteit zijn en het leder, alcantara of vinyl aan de specificaties voldoen welke gesteld zijn in de boot- en autobranche. Het scala aan materiaalsoorten en kleuren is door de jaren heen steeds verder uitgebreid.

Kortom, ook voor uw project maken wij graag een bijpassend stijlvol interieur. Neem ook eens een kijkje bij de galerij op deze site voor diverse voorbeelden.